Poznaj historię naszej wyjątkowej pizzy
Pizza z pieca opalanego drewnem to powrót do korzeni. Tak się robiło, zanim wygodne elektryczne piece zdominowały gastronomię. Wymaga o wiele więcej pracy i umiejętności, ale wielu uważa, że kto jej spróbuje, innej już jeść nie będzie chciał. Idealna powinna być zarówno miękka, jak i chrupiąca. W przeciwieństwie do popularnego w osiedlowych i sieciowych pizzeriach nadmuchanego placka jest cienka i lekka. Jednym z naszych flagowych dań jest uwielbiany przez klientów KEBAB Z PIECA ZAPIEKANY Z SEREM, który jest niczym innym niż mieszanką pysznego mięsa i świeżych warzyw zapieczonych w placku do pizzy.
Pizza pieczona w piecach opalanych drewnem smakuje lepiej. Tak przynajmniej twierdzą znawcy tematu. Płonące drewno wydziela specyficzny aromat, który przenika do wypiekanego ciasta. Temperatura w takim tradycyjnym piecu sięga od 400 do 500 ºC. Jest ona idealna dla pizzy, a wypiekane w takiej temperaturze ciasto staje się rumiane i chrupiące. Jednak czas jego pieczenia waha się w granicach od jednej do półtorej minuty, a to wymaga szczególnej uwagi.
CZYNNE CODZIENNIE
12:00 – 22:00
Łokietka 2G/3, Brzeg
DOWÓZ NA TERENIE
POWIATU BRZESKIEGO
TYLKO 1zł/km